TELEFON

091-576-0942

EMAIL

macutkoncepttherapy@gmail.com

IASTM tretman

IASTM (Instrument assisted soft tissue mobilization) je tehnika opuštanja mišića, ligamenata i fascija pomoću metalnih instrumenata. Tehnika postoji već tisućama godina (koristila se još u drevnoj kineskoj medicini), a u novije doba znanstvenici su radili istraživanja kako bi razvili naprednije instrumente koji će dati bolje rezultate.

Danas je IASTM neizostavna tehnika u svim boljim svjetskim klinikama i sportskim klubovima. Tehnika se koristi za brzo opuštanje mekih tkiva te se zbog toga najviše koristi u sportu gdje je potreban instant rezultat.
Koristi se ne samo kao tretman boli ili ozljede, već i za rješavanja ograničenog opsega pokreta uzrokovanog problemom mekih tkiva. Korištenje IASTM tehnike u zadnjih pet godina rapidno raste zbog zadovoljstva pacijenata i praktičara koji takvu uslugu pružaju, ali i brojnih istraživanja koja su pokazala brojne benefite i efikasnost IASTM metode.
IASTM se koristi za stimulaciju cijeljenja oštećenog tkiva, odgovor tijela i centralnog živčanog sustava na podražaj s ciljem opuštanja mišića, tretiranja ozljede ili oslobađanje ograničenog pokreta.

KAKO IZGLEDA I KOLIKO TRAJE TRETMAN

Tretman tehnikom radi se direktno po koži pacijenta specijalnim medicinskim alatom s kojim provodimo određene pokrete po tijelu. Trajanje tretmana ovisi da li se  radi u kombinaciji s nekom tehnikom ili kao sama tehnika. Nakon tretmana na tijelu može ostati blago crvenilo koje se povlači u kratkom roku.

Neki forumi i video zapisi na YouTube-u pokazuju kako IASTM uzrokuje oštećenje kože, hematome itd. Naprotiv, IASTM ne smije prouzrokovati hematome, oštećenja niti išta slično. Budite sigurni da takve osobe nisu certificirane za IASTM.