TELEFON

091-576-0942

EMAIL

macutkoncepttherapy@gmail.com

COMPEX Elektrostimulacija

Prikak elektrostimulacije

ŠTO JE COMPEX

 

Compex je švicarski brend koji 30ak godina razvija uređaje i tehnologiju na području fizioterapije, liječenja boli i sportskih treninga.

Vodeća je tehnologija iz područja elektrostimulacije koja se koristi u fizikalnoj i medicinskoj rehabilitaciji ali se koristi i među rekreativcima pa sve do vrhunskih profesionalnih sportaša. Compex je dobitnih niza nagrada u svijetu te u suradnji sa švedskih CEFAR-om predstavlja vodeću tehnologiju iz područja elektrostimulacije mišića.

Elektrostimulacija mišića je tehnika kontrakcije mišića putem električnog impulsa koji djeluju na mišić na način da reproducira prirodnu kontrakciju koja se postiže fizičkom aktivnošću. Takav impuls reproducira jednake fiziološke učinke na motorički živac kao i sam mozak te uzrokuje napinjanje mišića.

KAKO IZGLEDA I KOLIKO TRAJE TRETMAN

Tretman traje 15 do 30min ovisno o vrsti ozljede i izboru programa. Compex sadrži brojne predefinirane programe. Elektrode se lijepe na određene dijelove tijela, na mišiće, kako bi ih stimulirali ili opuštali.

Compex uređaji su najnovija generacija elektroterapijskih uređaja, rezultat dugogodišnjih proučavanja i istraživanja. U odnosu na standardne elektroterapijske procedure učinkovitije otklanjaju bolne tegobe jer djeluju ciljano prema dijagnozi, a osobito učinkovita je Compex elektrostimulacija mišića.

COMPEX TRETMAN ZA BOL I UKOČENOST U VRATU

Posebno prilagođen elektroterapijski tretman protiv boli i ukočenosti u vratu.Poboljšava cirkulaciju krvi i omogućuje bolju izmjenu CO2 i kisika. Otklanja nakupine mliječne kiseline u mišićima. Potiče oslobađanje endorfina koji produljuju analgetski učinak.

COMPEX TRETMAN ZA BOL U TORAKALNOM DIJELU KRALJEŽNICE

Prilagođen elektroterapijski tretman protiv boli u torakalnoj kralježnici. Poboljšava cirkulaciju krvi i omogućuje bolju izmjenu CO2 i kisika. Otklanja nakupine mliječne kiseline u mišićima. Potiče oslobađanje endorfina koji produljuju analgetski učinak.

COMPEX TRETMAN ZA BOL U LUMBALNOM DIJELU KRALJEŽNICE

Prilagođen elektroterapijski tretman protiv boli u lumbalnoj kralježnici. Poboljšava cirkulaciju krvi i omogućuje bolju izmjenu CO2 i kisika. Otklanja nakupine mliječne kiseline u mišićima. Potiče oslobađanje endorfina koji produljuju analgetski učinak.

COMPEX TRETMAN ZA TENISKI LAKAT

Posebno prilagođen elektroterapijski tretman za teniski lakat. Blokira prijenos bolnih podražaja u području bolnog hvatišta. Postiže relaksirajući učinak i skraćuje vrijeme oporavka.

COMPEX TRETMAN ZA KRONIČNU BOL U ZGLOBOVIMA

Prilagođen elektroterapijski tretman protiv kronične boli u zglobovima. Predviđen za reumatske bolesti i njima slična kronična stanja.

COMPEX ELEKTROSTIMULACIJA

Napredna elektrostimulacija sa značajno boljim učinkom od standardne. Programi su posebno prilagođeni pojedinim mišićima i mišićnim skupinama. Programi su posebno prilagođeni stupnju atrofije mišića. Aktivira sve živčane ogranke, što kod standardne elektrostimulacije nije moguće. Znatno brže u odnosu na standardnu elektrostimulaciju vraća snagu mišića.