TELEFON

091-576-0942

EMAIL

macutkoncepttherapy@gmail.com

Massage Gun

Sve više je ljudi svjesno koliko je važno poticanje cirkulacije prije treninga i nakon treninga u svrhu pripremanja mišića za trening ili bržeg oporavka mišića. Postoje mnoge metode i aparati, a nudi se još jedan, masažni pištolj. Koriste ga sportaši, a sve više i rekreativci. Pojavio se prije par godina na tržištu.

Kako funkcionira masažni pištolj?

Masažni pištolj radi na principu perkusije i vrlo je slična vibracijskoj terapiji. Radi se o ponavljajućim i laganim udarcima glave masažnog pištolja. Perkusijskom masažom postižu se sljedeće beneficije:

1. Povećanje cirkulacije
2. Smanjenje ukočenosti mišića
3. Ugoda

 

Nije u potpunosti jasno kako masažni pištolj djeluje na tijelo i mišiće. Pretpostavlja se da djeluje na Golgijev tetivni apart i omogućuje opuštanje mišića. Ono što je sigurno je da povećava cirkulaciju što će utjecati na povećanje transporta tvari unutar mišića i ubrzati oporavak.

Akutna ili “zdrava” upala mišića je ona koja traje 48 do 72 sata. U slučaju akutne upale mišića dolazi do mikrooštećenja u strukturi mišićnih vlakana. Tijelo pokreće mnoštvo biokemijskih procesa. Prvo dolazi do povećanog krvnog protoka oko oštećenog mišića, nakon čega se povećava propusnost krvnih žila pri čemu ulaze upalne stanice u upaljeno područje.

Nakon toga se počinju gomilati makrofagi što dovodi do vazodilatacije i do povećanja dotoka krvi što sluči za izgradnju i regeneraciju mišića. Na kraju mobiliziraju se tzv. satelitske stanice koji poprimaju značajke mišićnih stanica ili se spajaju s postojećim mišićnim vlaknima i omogućuju mišićni rast. Povećanje cirkulacije ima vrlo važnu ulogu u tom procesu.

Kako povećanje cirkulacije je jako važna u borbi protiv celulita, ovaj aparat bi mogao dati dobre rezultate. Ako imate “skoren” celulit potrebno je prvo “razbiti” ili usitniti kvrge i nakon toga masažom, treningom i prehranom potaknuti izlazak otpadnih tvari i celulita kroz limfni sustav.