TELEFON

091-576-0942

EMAIL

macutkoncepttherapy@gmail.com

Filozofija MKT-A

Ponavljaju li se vaši problemi s bolovima i pokretima
ostavljajući vam osjećaj kao da neprestano lovite bol?

Što ako vam u slagalici nedostaje komadić? Mnogi terapijski i medicinski pristupi usredotočuju se na potjeru  boli i samo na liječenje simptoma.  S ovim konceptom usredotočujemo se na otkrivanje uzroka vaših problema i što je još važnije, kako raditi na njihovom rješavanju. Naše tijelo sadrži doslovno stotine mišića i zglobova, a sve ih kontrolira i koordinira naš mozak i živčani sustav. 

S vremenom loše posturalne navike (loše držanje), ozljede te fizičke i emocionalne traume mogu utjecati na ‘softver’ našeg mozga, što dovodi do poremećaja u načinu na koji naš mozak i tijelo komuniciraju. 

Možda niste ni primijetili, ali kad osjećamo bol ili nelagodu, prilagođavamo način kretanja kako bismo zaštitili ono što boli i smanjili razinu boli. Kratkoročno se to može činiti korisnim, ali dugoročno ima mnogo posljedica. 

Sve u vašem tijelu međusobno je povezano. Svaki pojedinačni dio vašeg mišićno-koštanog sustava (mišići, tetive, ligamenti, kosti, vezivno tkivo itd.) zajedno djeluje kao tim tijekom svakodnevnih pokreta.

Tijekom redovitih tretmana, zajedno ćemo raditi na određivanju koji od vaših mišića i zglobova ima neurološki prekomjerni rad, a koji zbog toga nedovoljno rade. Otići ćete s tretmana uz jasnu predodžbu zašto trenutno imate navedene neuromuskularne neravnoteže u tijelu i što dalje činiti.

Svaki tretman procjene i liječenja prilagođen je vama i vašem tijelu – ne postoje “jednoznačni” pristupi kada je riječ o pomaganju vama, vašim jedinstvenim problemima i vašoj jedinstvenoj povijesti i osnovnim uzrocima.

U Macut Koncept Therapy koristimo niz vrhunskih, integriranih terapijskih pristupa i pristupa kretanju, uključujući NeuroKinetičku terapiju (NKT), Proprioceptivnu-neurofacilitaciju (PNF), manipulaciju kralježnice uz razne vrste masaže i cupping tretmane.

Moj cilj je pomoći vašem mozgu i tijelu da shvate što dobro funkcionira, što ne radi tako dobro i što možete učiniti da se stvari vrate u ravnotežu kako biste se mogli normalno osjećati i kretati.

Moje očekivanje od vas – apsolutna predanost procesu, predanost izvođenju jednostavnih ‘vježbi samopomoći’ izvan vaših tretmana i predanost tome da se dovoljno cijenite da vam dobar osjećaj i dobro kretanje ponovno postanu prioriteti u životu.

Bol je način na koji vam tijelo govori da postoji problem i da biste trebali napraviti promjenu; samo vi možete odlučiti je li pravo vrijeme za te pozitivne promjene.