TELEFON

091-576-0942

EMAIL

macutkoncepttherapy@gmail.com

Masaža

Masaža

Ovaj tip njege tijela možemo izdvojiti kao najučinkovitiji i klijentima najprivlačniji tip jer se služi nizom sustavnih pokreta na tijelu s ciljem manipuliranja tjelesnim tkivima (kožom, potkožjem, mišića i mišićnom fascijom). Masaža se izvodi rukama u svrhu izravnog ili neizravnog djelovanja na mišićni i živčani sustav te cirkulaciju krvi i limfe. Klasičnu masažu primjenjujemo usmjeravajući se prema dijagnostici i problemu zbog kojeg se osoba i javila za tretman.

Klasična masaža je odličan način pripreme tkiva za primjenu tehnika mobilizacije i manipulacije. Takva kombinacija donosi dugotrajne rezultate jer se radi s ciljem rješavanja uzroka problema, a ne samog problema te je sastavni dio rehabilitacijskog plana liječenja.

Dobrobiti  masaže su značajne, a kao najvažnije spomenut ćemo poboljšavanje sna, uklanjanje napetosti i bolova muskulature te iscjeljivanje psihičkih napetosti i glavobolja.

Uklanja bol i napetost u mišićima

Masaža pomaže kod napetih i bolnih mišića u kojima se, zbog umora, nakupila mliječna kiselina. Ljekoviti učinak dodira na bolne mišiće od davnina je poznat, masažom postižemo efektivan analgetski mehanizam. Napetost u mišićima izazivaju i brojne aktivnosti koje zahtijevaju zauzimanje neprirodnih položaja. Ta napetost nije samo fizička neugoda, nego oslabljuje i mentalne sposobnosti. Osjećaj stalne napetosti, čak i blage, pridonosi kroničnim hormonskim, biokemijskim i neurološkim tegobama. Mrežasto vezivno tkivo koje obavija mišiće, postajući sve gušće i manje savitljivo, nepovoljno utječe na držanje i disanje. Stalna napetost mišića otežava krvotok i dopremu hranjivih tvari do organa i tkiva. Masaža snižava koncentraciju hormona stresa i razgrađuje napetost, dovodeći tijelo u stanje balansa.

Ublažava glavobolje

Psihička napetost, kao i ona u mišićima, izaziva glavobolje. Također je dokazana uspješnost primjene  masaže u rješavanju glavobolja. Primjenom  masaže na bolno mjesto, mjesto na kojem je mišićno tkivo snažno zgrčeno, razmičemo proteine koji su odgovorni za grčenje mišića. Kada su proteini razmaknuti, stanice se opuštaju te mišićna napetost popušta.

Ublažavanje boli

Masaža igra značajnu ulogu u liječenju problema s kralježnicom, kod lumboišialgije, cerviko-brahijalnog sindroma, glavobolja, vrtoglavica, parestezija (trnaca) duž ekstremiteta…

Klasičnom masažom opuštamo muskulaturu, širimo prostore između kralježaka te tako oslobađamo živac koji je u kompresiji i koji uzrokuje bolove i parestezije.